Pillar Irodaház
Terv
2017 - 2020
52 000 m2
Budapest, Dózsa György út 61-63.

A négy épülettömbből álló irodaház hangsúlyos városképi megjelenést kap: a keskenyebb és a szélesebb épületszárnyak váltakozása miatt hullámzó hatást keltő épülettestek és a lekerekített épületsarkok karakteres képet adnak az épületnek. A külső megjelenés tervezésénél fontos szempont volt a zártsorú beépítés fellazítása, ezért az épülettestek homlokzatát az utcafronttól „cour d’honneur” jelleggel visszahúzták, valamint teraszokkal és lépcsőkkel is lazították. Az épület a földszinten árkádokkal kapcsolódik a közterülethez.

Az épület igényes kivitelű – üvegezett és tömör betétekből álló –, színes lamellákkal díszített egyedi megjelenésű függönyfal homlokzatot kap. A főhomlokzat hangsúlyát az aszimmetrikus formák, valamint a hegyesszögű telekformából adódóan az épülettömbök közötti feszültség is fokozza.

Vezető tervező
Oláh Éva, Csiszér András
Építész tervezők
Zoboki Gábor DLA habil., Finta Endre, Besey Judit, Van Giang Tran, Aryan Choroomi
Főbb társtervezők
Öt Elem Építésziroda, Nacza Kft., PhQ Épületgépészeti Mérnökiroda, Artvill Mérnökiroda, FRT Raszter Építésziroda, Borsiné Arató Éva, Körkép, Báder György, Objekt Tájépítészet, Közlekedés Kft. , The Greypixel Workshop , Modelart
Megbízó
GTC Hungary