zda logo png

Műterem

ZDA műterem

Kezdhetnénk azzal, hogy „irodánk Budapest szívében helyezkedik el”, hiszen műtermünk a főváros egykori Sugár útján, az Andrássy út 45-ben, talán éppen félúton az Operaház és a Zeneakadémia között található. Vagy azzal, hogy a „genius loci”, a hely szellemének ősereje inspirál minket, hisz ebben a házban vert egykor tanyát a századforduló magyar művészeti és irodalmi életének krémje, és az itt működő kávéház szegletén írta verseit József Attila. Mondhatnánk azt is, hogy a belváros közepén nap mint nap a bőrünkön érezzük, hogyan lüktet körülöttünk a város.

Mégis sokkal többet mond el rólunk, ha azt írjuk: „Budapest irodánk szívében helyezkedik el”. Szenvedélyesen szeretjük ezt a várost, és szenvedünk attól, hogy nem olyan jó, mint amilyen lehetne. Munkánkat, gondolkodásunkat ez a szenvedély hatja át, ezért ha egy házat megrajzolunk, sosem csak az épületet szemléljük, hanem lényegében egy városrész jövőjét találjuk ki.

Irodánk generáltervezéssel foglalkozik, koncepciókat alkotunk és új megoldásokat keresünk. Hiszünk abban, hogy nincsenek rutinfeladatok, ezért minden munkánk egy fehér lapon kezdődik és minden feladatunkra új kihívásként tekintünk. A műtermi lét nálunk nem érzés, hanem munkamódszer, melynek során közösen vizsgálunk meg dolgokat és együtt hozunk meg döntéseket. Olyan szellemi műhely vagyunk, amely sosem téveszti szem elől a gyakorlati szempontokat.

Sokszínűségünk kollégáink tudásában, különböző szakmai hátterében rejlik. Alkotóműhelyünkben egyaránt jelen van a speciális szaktudás és a komplex látásmód; a fiatalos lendület és a tapasztalat; a szigorú műszaki beállítottság és a kreatív designer-szemlélet. Inspirációt nemcsak egymásból, az iroda kis munkaközösségeiből, hanem a sokféle közösségi programból is meríthetünk. Szakmaiságunkat gazdag terv- könyv- és folyóirattár, a legújabb digitális technológiák és a folyamatos oktatások segítik. Elképzeléseinket pedig a műterem egyik büszkeségén, a saját magunk által épített, hatalmas Budapest-modellen is tesztelhetjük – hiszen Budapest irodánk szívében helyezkedik el.