zda logo png

Csiszér András

Csiszér András 2009-ben végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen kitüntetéses diplomával. Design igazgatóként léptéktől és funkciótól függetlenül segíti a tervező csapatokat a koncepcióalkotás és építészeti megjelenés területén, irányítja a prezentációs anyagok és a dokumentációk elkészítését. A teamvezető építészekkel közösen design területen tartja a kapcsolatot a megrendelőkkel és a társtervezőkkel. A parametrikus tervezés és non-standard építészet kiváló szakembere. Komoly szerepet vállalt abban, hogy az iroda a legújabb tervezést segítő szoftvereket és módszereket alkalmazza.

Turi Zoltán

Turi Zoltán több mint 20 éve dolgozik együtt Zoboki Gáborral, már az egyetemi évek alatt szoros baráti és szakmai kapcsolatban voltak. Budapest jelentős tervezőirodáiban – a Köztiben és a Buvátiban – együtt kezdték pályafutásukat. Vállalkozói szellemüknek köszönhetően a közösen vezetett „Városháza” Műteremből váltak ki. Zoboki Turival és Silvester Csabával alapította meg a ZDTÉ jogelődjét, Zoboki és Társai Építészirodát. Demeter Nóra 98-as csatlakozásával állt össze az iroda mai struktúrája, melynek Turi meghatározó, felelős koordinátor személyisége. Míg Zoboki az ötletadó és vezető tervező, addig Turi a megvalósításra koncentráló, racionális, műszaki beállítottságú építész. A két karakter alkotói és együttműködő szellemisége kiválóan egészíti ki egymást. Ezt bizonyítják unikális építészeti ötleteik, melyeket professzionális műszaki megoldások kísérnek.  Turi Zoltán hozzáállását az a generáltervezői gondolkodás jellemzi, mely lehetővé teszi, hogy az iroda építészeivel a szaktervezők szorosan együttműködnek. Így ő az iroda szinte minden projektjében részt vesz, felelős a műszaki, társtervezői és szakértői feladatok összehangolásáért. Ő volt a Művészetek Palotája koordináló építésze is, ahol több mint 150 alkotó és szakági tervező munkáját fogta össze, egyeztette folyamatosan a megrendelővel és a generálkivitelezővel.

Zoboki Gábor DLA habil. Kossuth- és Ybl-díjas építész, egyetemi tanár

Zoboki Gábor szakmai útja az ország legjelentősebb műhelyeiben (KÖZTI Rt., BUVÁTI Rt.) indult, kiváló építész mesterek társaságában. Saját irodája megalapítása óta jelentős projektek vezető tervezője, az iroda fő designere, ötletadója és vezetője.
Pályáját fiatal kora ellenére nagy léptékű, összetett feladatok jellemzik. BUVÁTI-nál megalakított Városháza műterem volt az első olyan műhely, ahol már önállóan megmutathatta képességeit. Itt formálták meg Budapest történeti Középső Belvárosának, a város szívének tekinthető városközpont új irányokat mutató részletes rendezési tervét. A feladat hatalmas mennyiségű adat feldolgozását jelentette, a szerteágazó hatósági és szakhatósági egyeztetés és kapcsolattartás során.

A 90-es évek vége felé jelentős változások elé nézett a magyar gazdaság és társadalom, így az állami vállalati létforma is megkérdőjeleződött. Lehetőség nyílt arra, hogy Zoboki Gábor néhány társával megalakítsa a jelenlegi cég jogelődjét, a Zoboki és Társai Építészirodát, melynek a Városháza projekt befejezése lett az első feladata. Később további megbízások érkeztek, melyek igazolták munkájuk sikerét. Ezt követően Demeter Nóra csatlakozása után, a már Zoboki-Demeter és Társaik Építésziroda néven folytatták munkájukat.
Eddigi legösszetettebb szakmai feladata a budapesti Művészetek Palotája megtervezése volt, ahol építészeti és technológiai szempontból is sikerült példaértékű épületegyüttest létrehoznia.

Ezzel a beruházással Budapest a legkorszerűbb, világszerte az elsők között számon tartott hangverseny helyszínek sorába lépett. Az itt megszerzett építészeti, technológiai és szervezési tapasztalat révén olyan egyedülálló tudásra tett szert a Zoboki-Demeter és Társaik Építésziroda, melyet a további nagy volumenű projektek lebonyolítása során tovább kamatoztat. Így az iroda számos más helyről is kapott felkérést hasonló létesítmények tervezésére (Surgut – Szibéria, Pécs, Shenzhen – Kína, Zeneakadémia Budapest). A MÜPÁ-val való együttműködés azóta is folyamatos: állandó a kapcsolatok bővítésében Zoboki Gábor részvétele, hiszen a térségben egyedülálló tudású ház kiterjedt kapcsolatrendszert ápol mind Európában mind a tengeren túl.

Zoboki Gábor a Magyar Építész Kamara és a Magyar Építész Szövetség aktív tagja, számos fővárosi és kerületi tervzsűrin mint résztvevő és mint zsűror is szerepel. Jelentős tervpályázatok díjnyertes tervezője, vagy tervező team tagja, munkásságát a magyar és nemzetközi építész szakma legjelentősebb díjaival jutalmazta. Publikációi szakmai folyóiratokban jelennek meg, recenziókat és kritikákat kapott e folyóiratokon kívül napilapokban is.
Tárgyalási nyelve angol, ezen kívül német, orosz és francia nyelvtudással rendelkezik.
Zenerajongó.
Zoboki Gábor munkamódszerére a komplex megközelítés jellemző, azaz az építészeti kereteken és műszaki feltételrendszeren túl a feladatok gazdasági, művészeti szempontjait is érvényesíti.

Zoboki Gábor és az iroda díjai:

 • Év lakóháza díj, 1997, 1998, 2000
 • Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztje, 2005
 • Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma Dícsérő oklevele ZDTÉ részére, 2005 (Művészetek Palotája)
 • CIJ Awards Hungary, 2005 (Best Overall Development, Művészetek Palotája)
 • Príma díj, 2005
 • Style in the Business díj, 2006
 • FIABCI Prix d’Excellence Bangkok, 2006 (Művészetek Palotája)
 • Pro Architectura díj, 2006 (Művészetek Palotája)
 • CIJ Awards Hungary, 2006 (Best Office Development, Center Point 2)
 • Superbrands díj, 2007 (Művészetek Palotája)
 • „Budapestért” díj, 2007 (Nemzetközileg is kimagasló építőművészeti tevékenységért)
 • Ybl Miklós-Díj, 2008 (Magas színvonalú, sokrétű építészeti munkásságért)
 • Budapest Építészeti Nívódíja, 2008 (Richter Gedeon Zrt. Kémiai Kutatóépület)
 • FIABCI Hungary, Különdíj, 2009 (Richter Gedeon Zrt. Kémiai Kutatóépület)
 • Pro Architektura Újbuda, 2009 (XI. kerületi kimagasló tervezői munkákért)