Zoboki Gábor DLA habil., egyetemi tanár
Igazgató, vezető építész
Prima Primissima díjas építész

Zoboki Gábor szakmai útja az ország legjelentősebb műhelyeiben (KÖZTI Rt., BUVÁTI Rt.) indult, kiváló építész mesterek társaságában. Saját irodája megalapítása óta jelentős projektek vezető tervezője, az iroda fő designere, ötletadója és vezetője.
Pályáját fiatal kora ellenére nagy léptékű, összetett feladatok jellemzik. BUVÁTI-nál megalakított Városháza műterem volt az első olyan műhely, ahol már önállóan megmutathatta képességeit. Itt formálták meg Budapest történeti Középső Belvárosának, a város szívének tekinthető városközpont új irányokat mutató részletes rendezési tervét. A feladat hatalmas mennyiségű adat feldolgozását jelentette, a szerteágazó hatósági és szakhatósági egyeztetés és kapcsolattartás során.
A 90-es évek vége felé jelentős változások elé nézett a magyar gazdaság és társadalom, így az állami vállalati létforma is megkérdőjeleződött. Lehetőség nyílt arra, hogy Zoboki Gábor néhány társával megalakítsa a jelenlegi cég jogelődjét, a Zoboki és Társai Építészirodát, melynek a Városháza projekt befejezése lett az első feladata. Később további megbízások érkeztek, melyek igazolták munkájuk sikerét. Ezt követően Demeter Nóra csatlakozása után, a már Zoboki-Demeter és Társaik Építésziroda néven folytatták munkájukat.
Eddigi legösszetettebb szakmai feladata a budapesti Művészetek Palotája megtervezése volt, ahol építészeti és technológiai szempontból is sikerült példaértékű épületegyüttest létrehoznia.
Ezzel a beruházással Budapest a legkorszerűbb, világszerte az elsők között számon tartott hangverseny helyszínek sorába lépett. Az itt megszerzett építészeti, technológiai és szervezési tapasztalat révén olyan egyedülálló tudásra tett szert a Zoboki-Demeter és Társaik Építésziroda, melyet a további nagy volumenű projektek lebonyolítása során tovább kamatoztat. Így az iroda számos más helyről is kapott felkérést hasonló létesítmények tervezésére (Surgut - Szibéria, Pécs, Shenzhen - Kína, Zeneakadémia Budapest). A MÜPÁ-val való együttműködés azóta is folyamatos: állandó a kapcsolatok bővítésében Zoboki Gábor részvétele, hiszen a térségben egyedülálló tudású ház kiterjedt kapcsolatrendszert ápol mind Európában mind a tengeren túl.
Zoboki Gábor a Magyar Építész Kamara és a Magyar Építész Szövetség aktív tagja, számos fővárosi és kerületi tervzsűrin mint résztvevő és mint zsűror is szerepel. Jelentős tervpályázatok díjnyertes tervezője, vagy tervező team tagja, munkásságát a magyar és nemzetközi építész szakma legjelentősebb díjaival jutalmazta. Publikációi szakmai folyóiratokban jelennek meg, recenziókat és kritikákat kapott e folyóiratokon kívül napilapokban is.
Tárgyalási nyelve angol, ezen kívül német, orosz és francia nyelvtudással rendelkezik.
Zenerajongó.
Zoboki Gábor munkamódszerére a komplex megközelítés jellemző, azaz az építészeti kereteken és műszaki feltételrendszeren túl a feladatok gazdasági, művészeti szempontjait is érvényesíti.
 
Zoboki Gábor és az iroda díjai:

-                      Év lakóháza díj, 1997, 1998, 2000
-                      Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztje, 2005
-                      Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma Dícsérő oklevele ZDTÉ részére, 2005 (Művészetek Palotája)
-                      CIJ Awards Hungary, 2005 (Best Overall Development, Művészetek Palotája)
-                      Príma díj, 2005
-                      Style in the Business díj, 2006
-                      FIABCI Prix d’Excellence Bangkok, 2006 (Művészetek Palotája)
-                      Pro Architectura díj, 2006 (Művészetek Palotája)
-                      CIJ Awards Hungary, 2006 (Best Office Development, Center Point 2)
-                      Superbrands díj, 2007 (Művészetek Palotája)
-                      „Budapestért” díj, 2007 (Nemzetközileg is kimagasló építőművészeti tevékenységért)
-                      Ybl Miklós-Díj, 2008 (Magas színvonalú, sokrétű építészeti munkásságért)
-                      Budapest Építészeti Nívódíja, 2008 (Richter Gedeon Zrt. Kémiai Kutatóépület)
-                      FIABCI Hungary, Különdíj, 2009 (Richter Gedeon Zrt. Kémiai Kutatóépület)
-                      Pro Architektura Újbuda, 2009 (XI. kerületi kimagasló tervezői munkákért)

 

X
Turi Zoltán
Projektigazgató

Turi Zoltán több mint 20 éve dolgozik együtt Zoboki Gáborral, már az egyetemi évek alatt szoros baráti és szakmai kapcsolatban voltak. Budapest jelentős tervezőirodáiban - a Köztiben és a Buvátiban - együtt kezdték pályafutásukat. Vállalkozói szellemüknek köszönhetően a közösen vezetett „Városháza” Műteremből váltak ki. Zoboki Turival és Silvester Csabával alapította meg a ZDTÉ jogelődjét, Zoboki és Társai Építészirodát. Demeter Nóra 98-as csatlakozásával állt össze az iroda mai struktúrája, melynek Turi meghatározó, felelős koordinátor személyisége. Míg Zoboki az ötletadó és vezető tervező, addig Turi a megvalósításra koncentráló, racionális, műszaki beállítottságú építész. A két karakter alkotói és együttműködő szellemisége kiválóan egészíti ki egymást. Ezt bizonyítják unikális építészeti ötleteik, melyeket professzionális műszaki megoldások kísérnek.  Turi Zoltán hozzáállását az a generáltervezői gondolkodás jellemzi, mely lehetővé teszi, hogy az iroda építészeivel a szaktervezők szorosan együttműködnek. Így ő az iroda szinte minden projektjében részt vesz, felelős a műszaki, társtervezői és szakértői feladatok összehangolásáért. Ő volt például a Művészetek Palotája koordináló építésze is, ahol több mint 150 alkotó és szakági tervező munkáját fogta össze, egyeztette folyamatosan a megrendelővel és a generálkivitelezővel.

Lovagol, 2 gyermek édesapja.

X
Csiszér András
Design igazgató

Csiszér András 2009-ben végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen kitüntetéses diplomával. Design igazgatóként léptéktől és funkciótól függetlenül segíti a tervező csapatokat a koncepcióalkotás és építészeti megjelenés területén, irányítja a prezentációs anyagok és a dokumentációk elkészítését. A teamvezető építészekkel közösen design területen tartja a kapcsolatot a megrendelőkkel és a társtervezőkkel. A parametrikus tervezés és non-standard építészet kiváló szakembere. Komoly szerepet vállalt abban, hogy az iroda a legújabb tervezést segítő szoftvereket és módszereket alkalmazza.

Nős, két gyermek édesapja.

X
Oláh Éva
Projektvezető építész

X
Borzák Richárd
Projektvezető építész

X
Kakas László
Projektvezető építész

Kakas László 2000-ben végzett A Budapesti Műszaki Egyetemen. 14 éve dolgozik az irodában. 4 éves tapasztalattal érkezett közénk, de mérnöki rutinjának és projektszemléletének köszönhetően már a kezdetektől team vezetőként dolgozik. Elsősorban műszaki kérdésekért, hatósági és megbízói kapcsolattartásért felelős koordináló vezető építész. Szakközépiskolai múltja és gyakorlati tapasztalata miatt a terepen érzi igazán jól magát. Somlói úti lakópark, Spirál Irodaházak, Etele téri bevásárlóközpont és két magánvilla tervezésében és kivitelezésében vett részt a programalkotástól a helyszíni művezetésig, de nevéhez köthető a Művészetek Palotája nézőtéri székeinek a formaterve is. Nagyobb munkái között szerepel még a Sencseni Kulturális Központ Múzeum épülete, ahol épületszerkezeti konstruktőrként segítette a homlokzatok tervezését.
Hobbija a versenyszerű MTB kerékpározás, többszörös 8-10-24 órás verseny győztes, csapatában edzősködik.

X
Silvester Csaba
Projektvezető építész

Silvester Csaba 1993-ban végzett a Budapesti Műszaki Egyetemen. Az iroda alapító tagja, Zoboki munkatársaként díjnyertes lakóépületek társszerzője. Team vezetőként a tervezőcsapat irányítása mellett a megrendelővel és a hatóságokkal való kapcsolattartás is a feladatai közé tartozik. Elsősorban a műszaki kérdésekért felelős építész - a kulturális karakterű projektek kiváló szakembere. A Művészetek Palotájában a Fesztivál Színház, Kínában a Sencseni Kulturális Központ építése volt a legjelentősebb ilyen jellegű munkája, de nevéhez fűződik az Erkel Színház felújítása is. Műemléki feladatai közül a legfontosabb a Miniszterelnökség részére felújított budavári Karmelita kolostor tervezési munkáinak irányítása.

Nős, két gyermek édesapja.

X
Finta Endre
Vezető építész

X
Reppert Béla
Vezető építész

X
Besey Judit
Építész

X
Fekete Ferenc
Építész - Belsőépítész

X
Kiss Laura
Építész

X
Szlabey Balázs
Építész - Belsőépítész

X
Beder Andrea
Pénzügyi igazgató

X
Farkas Dóra
Projekt koordinátor

X
Hanzi Bernadett
Irodavezető

X
Szarka Éva
Pénzügyi projektmenedzser

X
Fábián Zoltán
Irodai asszisztens

X
Erőss János ✝
Molnár Máté
Tran Van Giang
Miklós Zoltán
Márton Annamária
Pallós Diána
Schefcsik Anna
Menyhárt Réka
Scheibl Lilla
Hekk Noémi
Brodszky Balázs
Gyovai Tamás
Demeter Nóra
Zimay Balázs
Zarándy István
Zámbóné Pölöskei Éva
Zámbó Emese
V. Szabó Gyula
Vladár Borbála
Veréb Csaba
Varsányi Gyula
Varga Tünde
Varga István
Valkai Csaba
Újj Viktor
Tóth Zsuzsa
Tóth Zoltán
Tóth Ágnes
Torda Zoltán
Torda-Molnár Tamás
Tolvaj Tamás
Tolnai Linda
Takács Nóra
Szokolai Béla Ákos
Szerényi Orsolya
Szendrőy-Kovács Kristóf
Sztankó Gerda
Szatmári Gábor
Szalay Zsuzsa
Svikker Judit
Stahl Zsófia
Somlai Balázs
Simon Mónika
Simon-Bérci Eszter
Ruskó Helga
Rózsás László
Rosenberger Rita
Risjberg Anna
Rendes Balázs
Rajnai Kálmán
Rajnai Csaba
Prege Annamária
Papp Glória
Papp-Ionescu Annamária
Palotai Péter
Országh István
Németh Dóra
Mondvai Márton
Molnár Bálint
Mészáros Gabriella
Mayer Brigitta
Mazzag Márton
Mag Ildikó
Madarasi-Papp Rita
Lukács Erzsébet
Lőrinc Áron
Leits Miklós
Lasztóczi Péter
László Emília
Lakos Dániel
Lahita Erzsébet
Laczka József
Kutasi Dániel
Kurtz Orsolya
Kulinyi Dániel
Kőszeghy Flóra
Kovács Zsófia
Kovács Eszter
Kovács Anita
Kovács Andrea
Koós Marianna
Koós Andrea
Kiss Márton
Kiss Ágnes
Keményvári Gábor
Józsa Ágota
Janáky Eszter
Jancsó Krisztián
Horváth Zoltán
Horváth Ákos
Hídvégi Emőke
Hevesi Katalin
Hess Nóra
Hegedűs Henriett
Halmosi Erik
Guttai Mátyás
Grand Gabriella
Góra Zoltán
Gáti Attila László
Gara Olívia
Fülöp Krisztina
Fekete Zsuzsa
Fekete Ferenc
Fejes Gergő
Farkas Zoltán
Faludi Eszter
Dobos Botond
Dobos András
Darvasné Zsóka
Csizmazia Géza
Csizmadi Péter
Csíkvári Gergely
Csécsei Ákos
Csató Orsolya
Császár Imre
Böhler Péter
Bődi Imre
Bordás Péter
Borbély Boglárka
Benke Róbert
Benedek Zsanett
Balogh Rita
Balkai Ferenc
Bálint Bertalan
Aczél Szvetlana
Illy Péter
Fendt Gyula
Orlovits Balázs
Rutkai Pál
Landl Brigitta
Hajdú Emese
Kacsoh Gábor
Antmann Somogyi András
Jaczó Anna
Kormányos Anna
Molnár Zoé
Lencsés Albert
Szabó Valéria