Center Point Irodaház
Megvalósult
2000 - 2005
48 000 m2
Budapest

"A" kategóriájú bérirodaház a Budapest észak-déli iroda tengelyét jelentő Váci úton. A több ütemben zajló építkezés során szempont volt, hogy az elkészült részek önmagukban is egységes képet mutassanak.
A sarkokon álló, a függőleges közlekedő magokat rejtő tornyok jelölik ki az együttes bejáratait, fontos vertikális hangsúlyt hozva létre a Váci út mentén futó, azonos magasságú térfalban.  Az épület egy belső udvar köré szerveződik, melyet vízmedence választ el a közterülettől, miközben a vizuális kapcsolat az utcával két szint magasságban megmarad. Itt lettek elhelyezve többek között a pihenőterek, a kávézó és az étterem, így az intim udvar valóban az itt dolgozók életterévé vált.

A ZDA tervezte a közönségforgalmi terek teljes belsőépítészetét, és a legjelentősebb bérlők irodáit is, ez hozzájárul az irodaház egységes képéhez.

Vezető tervező
Zoboki Gábor DLA habil., Demeter Nóra DLA, Erőss János
Építész tervezők
Finta Endre, Bordás Péter, Tolvaj Tamás, Borzák Richárd, Híri Zsolt (Vision Kft), Nagy Mihály (Vision Kft)
Főbb társtervezők
Vision Építésziroda, DéKettő Statikus Iroda, System Steel Tervező Kft., G&B Plan Kft., Kelevill Bt., Villes Villányi Elektromos Stúdió Kft., Közlekedés Kft., Vár-Kert Kft., Tűz-Ért-Ő Kft., „Frama” 01dBH Kft.
Megbízó
GTC Magyarország Ingatlanfejlesztő Zrt.
Díjak
CIJ Awards Hungary - Best Office Development
Center Point 2 (2006)