zda logo png

Center Point Irodaház

Tervezési státusz
Megvalósult
Tervezési év
2000 - 2005
Tervezési terület
48 000 m2
Tervezési helyszíne
Budapest
Vezető tervező
Zoboki Gábor DLA habil., egyetemi tanár, Demeter Nóra, Erőss János ✝
Építész tervezők
Finta Endre, Bordás Péter, Tolvaj Tamás, Borzák Richárd
Híri Zsolt (Vision Kft), Nagy Mihály (Vision Kft)
Főbb társtervezők
Vision Építésziroda, DéKettő Statikus Iroda, System Steel Tervező Kft., G&B Plan Kft., Kelevill Bt., Villes Villányi Elektromos Stúdió Kft., Közlekedés Kft., Vár-Kert Kft., Tűz-Ért-Ő Kft., „Frama” 01dBH Kft.
Megbízó
GTC Hungary
Díjak
CIJ Awards Hungary - Best Office Development Center Point 2 (2006)

„A” kategóriájú bérirodaház a Budapest észak-déli iroda tengelyét jelentő Váci úton. A több ütemben zajló építkezés során szempont volt, hogy az elkészült részek önmagukban is egységes képet mutassanak.
A sarkokon álló, a függőleges közlekedő magokat rejtő tornyok jelölik ki az együttes bejáratait, fontos vertikális hangsúlyt hozva létre a Váci út mentén futó, azonos magasságú térfalban.  Az épület egy belső udvar köré szerveződik, melyet vízmedence választ el a közterülettől, miközben a vizuális kapcsolat az utcával két szint magasságban megmarad. Itt lettek elhelyezve többek között a pihenőterek, a kávézó és az étterem, így az intim udvar valóban az itt dolgozók életterévé vált.

A ZDA tervezte a közönségforgalmi terek teljes belsőépítészetét, és a legjelentősebb bérlők irodáit is, ez hozzájárul az irodaház egységes képéhez.