zda logo png

Egy szelíd irodaház: a Pillar

Bontott tömeg, ívelt sarkok, kellemes színek, visszahúzott földszint, utcáról is élvezhető kert: Zobokiék kitettek magukért a Pillar Irodaház tervezésénél. Csiszér András design igazgató "meleg, barátságos" épületről beszélt, és igazat szólt.

Az irodaház átadása kapcsán a fejlesztők és befektetők inkább azt emelték ki: jó előre megvolt a bérlő is, így részletekbe menően figyelembe lehetett venni az óhajait. A Center Point irodáit kinövő Exxon Mobile saját londoni belsőépítésszel jött, aki volt olyan bátor, hogy a talán nem erre a célra tervezett gépészetet megmutassa, elhagyva az álmennyezetet, máskülönben eléggé ötlettelen irodát rakott össze.

A külső azonban bőven kárpótol: a kerületi előírásokkal összhangban az irodaház nem követi az agresszív, túlméretes Váci úti épülete rossz hagyományát, nem szögletes, hanem ívelt a sarkokon (mindössze 70 m2 íves üveggel, néhány íves zsaluziával sikerült megúszni), nem egy óriástömeg, hanem alul is, felül is visszalép, alul kétszintes árkádokkal, teret hagyva a gyalogosoknak. A tér befolyik a belső kertbe, az utcáról alig venni észre, hogy az általában kétszintes átnyitásokat medence zárja csak el a külső zöldfelületektől.

A homlokzat színeivel oldja a bontott tömeget tovább – ezek állítólag a szeptemberi erdő színei, fene tudja – az biztos, hogy nagyon kellemes színek.

A hivatalos sajtóközlemény:

GTC: átadták a Pillar Irodaházat
A bérlő ExxonMobillal aláírt megállapodás a magyar irodapiac történetének legnagyobb előbérleti szerződése volt

2022. március 10., Budapest – Hazánk meghatározó ingatlanfejlesztő és -vagyongazdálkodó vállalata, a GTC Magyarország ma átadta legújabb, 29 ezer négyzetméteres fejlesztését, a Pillar Irodaházat. A Váci úti irodafolyosón a prémiumminőségű, környezettudatos megoldások mellett a bérlői igények maximális figyelembevételével megépített Pillarral a hazai irodapiac történetének legnagyobb előbérleti szerződése teljesült: a megállapodást 2019-ben írta alá a GTC és a vezető amerikai energiavállalat, az ExxonMobil. A GTC tavaly 310 millió euró értékben fektetett be Magyarországon, és további fejlesztéseket – köztük a Centerpoint 3 és a Twins irodaházakat – tervez a Váci úti irodafolyosóra.

Prémiumminőség, fenntartható technológiák, LEED Gold zöldminősítés és a bérlői igényeknek megfelelő fejlesztés – ezek jellemzik a GTC legújabb, 29 000 négyzetméteres Pillar Irodaházát, amelyet ma adtak át a főváros járvány- és válságállónak bizonyult irodanegyedében, a Váci úti irodafolyosón. A dinamikusan bővülő budapesti irodapiac markánsabb épületei közül is kevés büszkélkedhet olyan nagyvonalú fejlesztési koncepcióval, mint a Pillar: a built-to-suit (BTS-) konstrukció nagy előnye, hogy a bérlői igényeket már a fejlesztés korai fázisától priorizálja a fejlesztő.
Az ExxonMobillal megkötött megállapodás a hazai irodapiac történetének legnagyobb előbérleti szerződése volt, amely úgy valósult meg, hogy minden résztvevője teljes mértékben teljesítette vállalásait – mutatott rá Gulyás Ede, a GTC Magyarország országigazgatója.

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

A cikket készítette: Csépé/ Tervlap.hu